Bosjökloster

Bosjökloster är inte bara vackert där det ligger vid Ringsjön utan är också ett populärt utflyktsmål. Precis som namnet antyder var slottet ett kloster från början. Efter reformationen blev det enskild egendom hos en adelsätt. Därefter blev Bosjökloster ett slott. Den ligger på en halvö, som från början var en ö, mellan västra och östra Ringsjön några kilometer från Höör i Skåne. Numera skiljer bara en smal kanal Bosjökloster från fastlandet, men under medeltiden var marken som Bosjökloster låg på en ö.

Bosjökloster kallas för Ringsjöns pärla. Den är öppen för allmänheten och där kan man få uppleva marknader som julmarknad till exempel, konstutställningar, fotoutställningar och många andra slags utställningar. Där anordnas många slags evenemang för hela familjen. Man kan gå omkring i den vackra trädgården, besöka rosenträdgården och gå från den ena slottsterrassen till den andra. Där finns djur som barnen kan klappa, riktigt urgamla träd, roddbåt och lekplatser, café och butik samt en restaurang med god mat. På slottet finns även antikviteter, kläder och exempel på design.

I den natursköna miljön och med det vackra klostret som inramning är det många som väljer att besöka slottet för en utflykt likaväl som för en konferens eller en fest. Bröllop på Bosjökloster är en strålande idé.