Sommarstuga i Skåne: fixa skönt badrum

Skåne är ett väldigt vackert landskap som har mycket att erbjuda. Det är inte konstigt att många väljer att köpa sommarstuga i Skåne. För att din semester i sommarstugan ska bli riktigt skön är det smart att satsa lite extra på badrummet.

Duschkabin

Vilket slags badrum som du kan ha i din sommarstuga beror naturligtvis på husets storlek, om ni använder det både sommar och vinter samt din ekonomi. Om ni har ett badrum eller planerar att bygga badrum i fritidshuset är det smart att satsa på en duschkabin. Den är både snygg, ekonomisk och sparar mycket plats. Visst är det härligt med badkar, men i många sommarstugor handlar det om att utnyttja platsen på bästa möjliga sätt. Det finns många fina duschkabiner att välja mellan, beroende på vilken slags glasvägg som ni vill ha, duschmunstycke och storleken. En bra storlek i en sommarstuga är 70 x 90 cm, en standardstorlek som många också har i hemmet. Även om man ibland har det lite mer spartanskt i sommarstugan, så är det ändå väldigt skönt att kunna duscha med rejäl plats och i lugn och ro. Om ni har en hund är det också smart att ha en nog stor duschkabin för att enkelt kunna duscha hunden. Köp din duschkabin i 70×90 hos Rörfokus, som har ett stort sortiment av olika duschkabiner, snygga vattenblandare och annat som du behöver till badrummet.

Fokusera på detaljerna

Eftersom de flesta inte kan bygga lika stora badrum i sommarstugan som hemma, är det smart att fokusera på detaljerna. Köpa stilrena vattenblandare till både handfatet och duschkabinen som lyfter hela rummet. Hos Rörfokus hittar du också tvättställ och badrumsmöbler med det lilla extra. Det är roligt att lyfta badrummet i sommarstugan på ett särskilt sätt, så att det får en egen stil. Om ni har nog med plats i badrummet kan det vara mysigt att ställa in en skön fåtölj. Så har du en skön plats att sitta på medan du filar fötterna. I sommarstugor passar det också bra med en takkrona i taket. Om ni inte vill sätta in en riktig kristallkrona, finns det ”kristallkronor” i plast istället för glas. Detaljerna som gör något extra av ett badrum.

Golvvärme

Nu för tiden är det också många som väljer att sätta in golvvärme även i sommarstugan. Om ni tillbringar mycket tid i sommarstugan på vintern, alltså om det är ett året-om-fritidsboende, så är det en härlig lyx att ha golvvärme. Både i badrummet och i andra delar av huset. Eftersom det kan bli ganska kallt i Skåne vintertid, en rå kyla som biter in på kroppen, är det skönt att ha extra värmekällor och inte bara element. Med golvvärme och kamin kan ni enkelt fira jul i Skåne även när det är riktigt kallt.