Turistmål i Skåne

Skåne är ett omtvistat landskap, dock oftast med glimten i ögat. Man säger ofta att Skåne kan vi ge till Danmark och det finns till och med en webbplats som heter Gräv bort Skåne. Men är det verkligen så att Skåne skulle passa bättre om det tillhörde Danmark? Har man rest runt i Skåne är man mest troligt på den sidan som vill ha Skåne kvar i svensk regi. Läs vidare och ta reda på vad Skåne har att erbjuda och gör sedan din egen bedömning.

Turista i Skåne

Har du funderat på att åka på semester ner till Skåne så kommer du mest troligt inte att bli besviken. I Skåne finns det nämligen något för alla. Så oavsett om du reser ensam, med vänner, med partnern eller familjen så finns det saker att upptäcka som garanterat kommer bli en hit.

Kultur, historia, djur och natur är bara några av de saker som Skåne kan erbjuda både sina invånare och besökare. Eller vad sägs om följande:

Skåneleden

Skåneleden är en vandringsled, eller egentligen sex leder på totalt 130 mil. Vandrar du längs Skåneleden så kommer du att få uppleva djur och natur på nära håll. Ska du vandra på sommaren kan det lätt bli varmt så se till att du har förberett dina armhålor med en Calvin Klein deo så du kan njuta av en god doft i stället för svett.

Ven

Den lilla ön i Öresund mellan Sverige och Danmark är en mysig ö som man kan ta sig till från Landskrona eller Helsingborg. Väl på plats är det vanligt att hyra en cykel och ta sig runt på den lummiga ön. Vill man kan man kombinera cykelrundan med att spela golf, träffa alpackor, åka häst och vagn eller något annat som Ven har att bjuda på.

Detta är bara två saker som Skåne har att erbjuda. Så har du inte varit där är det hög tid!