Mölle by the sea – när turistandet blir till äkta kärlek

Att turista runt om i Skåne är fantastiskt och du får uppleva allt från lummiga skogar till böljande kullar med rapsfält, pittoreska byar, härliga städer och en mycket rik och växlande historia. En av de riktiga pärlorna är Mölle, det lilla fiskeläget som blev platsen för syndigt badande under 1920-talet och som nu utvecklats till en riktig turistmagnet på somrarna. Ibland är det svårt att slita sig när man hittat detta lilla paradis, och har du riktig tur kan du hitta ett hus till salu.

Livlig hamn och slående vacker natur

Trots att Mölle är en väldigt liten by lockar samhället många turister varje sommar. Mycket på grund av läget precis vid foten av Kullaberg men också för att mycket har gjorts för att liva upp främst hamnområdet. Klassiska lokala restauranger samsas nu med små mysiga matställen med personlig touch, något som lockar väldigt många. Krukmakeriet, i folkmun endast kallat ”Krukan”, är både café, restaurang och krukmakeri, och fullt av personlig värme och minst sagt spännande inredning. Det senaste tillskottet av matställen är hockeyproffset Henrik Zetterbergs och hans fru Emma Zetterbergs baguetteria mitt i hamnen. Här får du en känsla av franskt café och kan njuta av både baguetter och gelato, något som älskas av både turister och Möllebor. Från hamnen kan du sedan utforska resten av byn genom att vandra de små gatorna som är kantade av både små söta och större imponerande hus. Eller varför inte ta en promenad åt andra hållet, ut på heden längs med Öresund, eller köra upp till Kullaberg och strövområdena där? Du hör – det är väldigt lätt att förälska sig i den här platsen.

Nytt hem – proffsig renovering

Om din förälskelse i Mölle övergår i äkta kärlek är det dags att hålla ögonen öppna för eventuella husförsäljningar. Det här är verkligen platsen för både sommarhus och åretruntboende, beroende på vad du söker. Här är ödsligare på vintern men det har också sin charm. Har du turen att hitta ett boende här är det även väl investerade pengar att se över om det behövs någon renovering, till exempel golvläggning eller uppfräschning av fasaden. Närheten till havet, med salta vindar och höststormar, kräver att husen tas om hand på rätt sätt så att de inte förstörs av den naturliga, men starka, påverkan. Låter du proffsen ta hand om renoveringen kan du vila tryggt i vetskapen att du kommer ha ett motståndskraftigt hus som klarar det mesta. Så åker du till Mölle för att turista ska vi höja ett varnande finger – du kanske faller pladask och aldrig vill lämna det här söta paradiset!