Christinehofs Ekopark

Christinehofs slott och markerna som hör till slottet har gett grunden till en fantastisk ekopark tillgänglig för hela familjen året runt. Christinehofs slott och ekopark ligger i Andrarum i Tomelilla kommun i södra Skåne. Slottet är från 1700-talet och byggt i tysk barock. Det ingår i Ekoparken. Det är kulturföreningen Christinas Wänner som driver verksamheten i slottet och i den stora och väldigt vackra ekoparken.

Ekoparken är ungefär tusen hektar och utgår från Christinehofs slott och består av slottets markegendomar. Det är inte bara de egna vandringslederna inom ekoparken som är tillgängliga för allmänheten utan flera andra vandringsleder går igenom ekoparken också. Om man startar från parkeringen vid Christinehofs slott finns det flera korta vandringar som är markerade och som är framkomliga även för rullstolar och barnvagnar.

Vandringslederna inom Ekoparken är från så kort sträcka som 1,4 kilometer till hela 12 kilometer långa. Men om man vill gå längre och i svårare terräng passerar en del av Skåneleden genom Ekoparken. Det finns även stora möjligheter att fiska i Ekoparken och få en intressant dag vid bryggan. Det finns mycket fisk i Verkasjön. Barn som inte fyllt åtta år får fiska gratis i sällskap av vuxen med eget fiskekort som kostar 40 kronor per dag. Ett dagkort för hela familjen kostar 100 kronor.