Körsbärsdalen

Bland vandringsleder och naturområden finns det många vackra namn men Körsbärsdalen är förmodligen ett av de vackrare namnen. Självklart är det här en plats som är uppkallad efter de många vackra körsbärsträden som varje vår slår ut i rosa blommor. Eftersom våren kommer tidigt till Skåne jämfört med resten av Sverige är det för sent i mitten av maj att se körsbärsblommorna fullt utslagna. Just här i Körsbärsdalen har filmen Bröderna Lejonhjärta delvis blivit inspelad.

En kort och en lång vandring

Körsbärsdalen ligger alldeles nära Veberöd vilket är cirka en halvtimmes bilresa från Malmö. Många människor tycker att just Körsbärsdalen är bland det finaste de vet. Till och med skolor ordnar uteklassrum i Körsbärsdalen. Inte bara för namnets skull utan för att det är ett rogivande och roligt alternativ för utbildning av barn. För dem som gillar att promenera långt kan det vara bäst att gå från parkeringen genom den vackra skogen och sedan till åsen. Därifrån vandrar man nerför åsen till dalen och sen går man längs bäcken tillbaka genom dalen och upp på åsen och tillbaka till parkeringen igen.

Det är så fint att vandra i Körsbärsdalen oavsett om körsbärsträden blommar eller inte. Dalen är grönskande och lummig och sluttningarna på sidorna om dalen är höga och fina. Till på köpet finns det en bäck nere i dalen. Terrängen i Körsbärsdalen är varierande. På vandringen som går över åsen och ner i dalen är terrängen klass 1-5 medan vandring bara i dalen är lätt som klass 1-2. Där är det lätt att vandra med både barn och barnvagnar. Även rullstol fungerar att ta sig fram med. Däremot finns det inte toa för rullstolar. Bajamaja finns dock ibland och ibland inte.