Hus i Österlen vs hus i Italien

Sverige är ett land som bjuder på varierad natur beroende på var i Sverige du befinner dig. I norra Sverige finner du maffiga berg tillsammans med djupa sjöar. I södra Sverige finns några av landets vackraste sandstränder. Österlen är en av Sveriges vackraste platser med sina kritvita stränder och glittrande hav.

Köpa hus utomlands

Dock så är det många personer som har svårt för den långa vintern i Sverige. Speciellt januari och februari brukar anses vara två tråkiga månader. Idag finns det en hel del personer som bor i Sverige på deltid. Det vill säga att de bor sex månader i Sverige och resterande sex månader utomlands. Det har till exempel blivit populärt att köpa hus i italien som bjuder på både varmt klimat och fantastisk mat. För att kunna göra detta så krävs det såklart ett sparande samt att du kan jobba hemifrån eller att du är pensionär. Det är också bra att tänka på att pappersarbete och liknande tar lite längre tid i Italien än vad det gör i Sverige. Innan du köper hus i Italien är det till exempel bra att kolla på olika boenden och kika in olika områden. För att allt ska gå rätt till kan det också vara en bra ide att anlita en mäklare och jurist som har kännedom om hela processen.

Saker att göra i Österlen

Att köpa hus i Italien är en stor investering men du kan till exempel hyra ut huset när du själv inte är där. På så sätt kan du tjäna lite pengar. Idag finns det massor av olika uthyrningssajter som du kan använda dig av om du skulle åka till Sverige ett tag. Svensk sommar är något extra och speciellt om du befinner dig på Österlen. Hit flockas massor av turister varje sommar. Österlen bjuder på massor av mysiga fik och gallerier samt att det är nära till flera populära städer.